Nejc in Suzana za las zgrešila finale

Leto je naokoli in strelci smo se ponovno zbrali na mednarodnem tekmovanju DC Salona Open v Splitu. Tako kot je že v navadi je prvi dan namenjen mešanim parom, v finale pa sta se od Slovencev uvrstila le Teja Medved in Nejc Klopčič, ki sta kot drugopostavljeni par iz Trzina na koncu osvojila zelo dobro 5. mesto. Borila sta se v družbi najboljših svetovnih strelcev, saj so imeli kar štirje osvojeno olimpijsko vozovnico in sodijo med najboljših 20 strelcev na svetu.

Zmagala sta srba Sanja Vukašinovič in Milutin Stefanovič, druga sta bila Snježana Pejčič in Peter Gorša.

 

Prvi dan Salone DC Open v Splitu smo dosegli nekaj vzpodbudnih rezultatov za delo naprej. Suzana Lukić se zavzeto vrača k svojim rezultatom, kar je danes dokazala z 623.2 krogi, kar jo je kot sedmo odneslo v finale, kjer je na tem mestu tudi ostala. Nejc Klopčič je zelo dobro začel, a zašel v manjšo krizo, kjer se ni znašel najbolje, a še vedno končal kot najvišje uvrščeni Slovenec z rezultatom 619.1 krogov. Teja Medved je začela nekoliko zaspano in se aktivirala v drugi seriji, z odločnim streljanjem pa je končala pri 620.4 krogi, kar jo je uvršalo na skupno deseto mesto in četrto mesto v kategoriji mladink.

Luka Lukić zna vsekakor bolje, tokrat 618.4, Maj Kadunc 612.1 s ponesrečeno zadnjo serijo, Jernej Adlešič je z izjemo ene popolnoma polomljene serije zaključil solidno pri 607.4 krogih, Žan Močnik in Ažbe Janežič pa se v začetku sezone še nekoliko lovita. Pia Gaković je prišla okusit slast mednarodnih tekem in svoj prvenec opravila v okviru svojih zmožnostih.

Nastopila sta tudi dva v disciplini s pištolo, to sta Stellan Johansson, ki se vrača na treninge po težji poškodbi in Bojan Habat, ki je prav tako prvič okusil pritisk mednarodne tekme in končal predvsem z novo izkušnjo.

Za #MojTeamSdTrzin je tokrat skrbela tudi Špela Gorjup,

Tudi drugi dan mednarodnega tekmovanja Salona DC Open v Splitu smo dodali nekaj lepih rezultatov. Najbližje finalu sta bila ponovno Suzana Lukić in Nejc Klopčič, ki sta s 621.6 in 619.9 krogi, za las zgrešila finale in se uvrstila na deseto in enajsto mesto. Tudi ostali naši tekmovalci se približujejo rezultatom, ki jih dosegajo na treningih, tokrat Luka Lukić 617.9, Maj Kadunc 615.8, Teja Medved 617.9 in Jernej Adlešič 612.6.

Žan Močnik, Ažbe Janežič, Pia Gaković v disciplini s puško ter Stellan Johansson in Bojan Habat so na tem tekmovanju lovili občutke za novo sezono, saj smo naredili kar nekaj rotacij orožja, drugi pa so bili tudi poškodovani in se vračajo na strelske linije.



10. 11. 2019